Personeelsadvies

Steekt u liever al uw energie in uw onderneming  en zit u verlegen om advies rondom personeelszaken? Schoonebeek Accountants & Adviseurs beschikt over de kennis en kunde u hierin bij te staan. Bij in- en uitdiensttreding van personeel, ziekte van werknemers, zaken omtrent de CAO en eventuele personeelsreorganisaties komt veel kijken. Wij kunnen het ons immers goed voorstellen dat u als werkgever geen tijd heeft om zich in al deze zaken te verdiepen.

Bij indiensttreding van werknemers helpen wij u met de keuze tussen een vast dienstverband of een contract voor bepaalde tijd, het opstellen van de arbeidsovereenkomst en de regelgeving rondom eventuele arbeidsgehandicapte werknemers. Maar ook bij uitdiensttreding van werknemers kunt u rekenen op een perfect advies. Wij verduidelijken uw rechten en plichten bij ontslag en belichten de gevolgen voor u als werkgever. Natuurlijk is het op voorhand altijd verstandig bepaalde ‘veiligheidskleppen’ in de arbeidsovereenkomst te bouwen, die in slechte economische situaties uitkomst kunnen bieden. Wij lichten u de spelregels graag toe.

Eveneens bestaat de kans dat een werknemer geveld wordt door ziekte. In dat geval adviseren en begeleiden wij u in het kader van de Wet Poortwachter. Indien gewenst verzorgen wij voor u de ziekmeldingen en eventuele declaraties bij de verzekeraar.

Bovendien kunnen wij u voorzien van fiscale adviezen rondom personeelszaken, zoals het eventueel gebruik maken van onbelaste vergoedingen, kortingen, subsidies en afdrachtverminderingen.