Estate planning staat voor het begeleiden en adviseren in juridische keuzes om het vermogen dat u (en uw familie) heeft opgebouwd in stand te houden bij overgangen en nalatenschap. Schoonebeek Accountants & Adviseurs is gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van Estate planning, zodat u het vermogen waar u hard voor gewerkt hebt in stand kunt houden.

Onze adviseurs helpen u in het beantwoorden van veelgestelde vragen zoals: hoeveel krijgen mijn kinderen van mijn erfenis, hoeveel belasting moeten zij hierover betalen en kan ik ook verre familieleden uitsluiten? Om antwoord te geven op dergelijke vragen moeten onze adviseurs met u om tafel om uw persoonlijke situatie in te schatten. We kijken dan naar uw persoonlijke situatie zodat we gericht advies kunnen geven. Hiervoor zijn diverse factoren van belang, waaronder:

 • Uw gezinssituatie;
 • Uw leeftijd;
 • De hoogte van uw vermogen;
 • Persoonlijke wensen, bijvoorbeeld wie u wilt uitsluiten van uw vermogen.

Waarom is estate planning zo belangrijk?

Door een goede estate planning op te stellen kan er bij leven al gezorgd worden dat er door gebruik te maken van diverse schenkingsvrijstellingen tegen fiscaal aantrekkelijke tarieven vermogen overgeheveld wordt. Voor schenkingen van ouders aan kinderen bestaan onder voorwaarden erg interessante mogelijkheden om zonder belastingheffing bij leven vermogen over te hevelen. Wanneer het vermogen niet liquide is omdat het vermogen bestaat uit onroerende zaken kan een zogenaamde schenking op papier uitkomst bieden. Met een juiste estate planning en goede begeleiding kunnen in veel gevallen grote bedragen erfbelasting bespaard worden.

Raadpleeg onze adviseurs

Onze adviseurs en accountants staan voor u klaar als u op zoek bent naar de juiste estate planning. Wij raden u een estate planning ten zeerste aan, of het nu gaat over uw testament, planning van eerste nalatenschap, huwelijkse voorwaarden, familiekapitaal of uw eigen vermogen. Een estate planning is zeker geen overbodige luxe. Met een estate planning dekt u zich in tegen eventuele toekomstige veranderingen, zodat de bestemming of verdeling van uw vermogen altijd duidelijk zal zijn. Mocht u interesse hebben in een estate planning, of wilt u meer informatie ontvangen over een estate planning, vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

  Uw naam*

  Uw e-mail adres*

  Telefoonnummer*

  Voorkeursdatum

  Opmerkingen

   Stel uw vraag via het onderstaande formulier.

   Uw naam*

   Uw e-mail adres*

   Uw vraag